Prispevki

 

Pritrkovalska skupina je nastala septembra 2006, ki je bila kot del birmanskih skupin za priprave birmancev na sveto birmo. V takratni skupini so sodelovali Anže Junc, Simona Potočar, Klemen Juršič, Vid Košak ter vodja skupine Benjamin Česen. Po letu dni je skupino zapustilo nekaj članov.
V septembru 2011 je vodenje pritrkovalske skupine prevzel Klemen Juršič. Skupini so se pridružili trije novi člani, Blaž Femc, Danijel Redek in Benjamin Redek. Vaje pritrkovalske skupine potekajo vsako sobotah ob 17.00, oziroma po dogovoru.

 

Karitas se srečuje po razporedu v oznanilih link napovednik dogodkov

Pogovorna skupina

 

 

Življenje se odvija hitro. Včasih prehitro in včasih žal tudi preplitvo. V to nas porinejo službe, ki so vse težje in vse daljše, delo doma, skrb za osnovne materialne dobrine, skrb za bližnje. Težko je najti pravi čas za razmišljanje o življenju, za razmislek, ali sem na pravi poti, ali še sledim ciljem in idealom, ki sem jih gojil kot mlad fant oz. mlado dekle v svojem srcu.

Pogovorna skupina , s katero smo začeli v naši župniji v novembru 2011, je kraj oz. ponuja čas, ko se zaustavimo, razmislimo, pogledamo v svojo dušo.

Srečujemo se enkrat mesečno (drugi četrtek v mesecu ob 20 uri) v župnijskem domu. Skupina je odprta za mlade in starejše, poročene in neporočene, skupine se lahko udeležujeta oba zakonca ali pa le eden od njiju. Tema srečanja je znana en mesec vnaprej, tako, da lahko doma skozi mesec o njej razmišljamo.

Srečanje se začne z uvodno molitvijo. Nato je približno eno uro pogovor o določeni temi. Udeleženci skupine si podelimo svoja mnenja, izmenjamo izkušnje, svoj pogled nam predstavi tudi gospod župnik.

Srečanja potekajo v sproščenem, spoštljivem vzdušju z namenom duhovne rasti in obogatitve vsakega izmed nas. Po zaključni molitvi se veseli odpravimo vsak v svojo smer , obogateni z novimi idejami in z dobro mislijo v srcu.

Vabimo te, da se nam pridružiš.

 

Udeleženka pogovorne skupine

 

ŽPS-po razporedu v oznanilih link napovednik dogodkov