3. postna nedelja                                                      Novo mesto 8. 3. 2015

 

 

*Danes ob 14h ste lepo vabljeni k molitvi KP, ki ga bomo namenili medsebojnemu odpuščanju in spravi z Bogom in ljudmi.

* Jutri, v ponedeljek, po sv. maši vabim člane komisije za ŽPS na sestanek, da bomo pregledali rezultate predlogov za novi ŽPS.

Ker nekateri preteklo nedeljo niste dobili glasovnic, imate možnost, da jih vzamete danes in jih izpolnjene vrnete pri KP ali jutri pred sv. mašo.

* V petek, ob 19h, bo v župnišču srečanje za birmanske botre. Srečanje bo v gornji učilnici. Gost srečanja bo trebanjski dekan, g. Klavdio Peterca.

* Danes teden bo 4. postna nedelja. Sv. maši bosta kot običajno. Ob 14h pa se bodo birmancem (po križevem potu) predstavili duhovni botri.

V ljubljanski stolnici bo ta dan (ob 15h) škofovsko posvečenje pomožnega škofa dr. Franca Šuštarja.

*Pod zvonikom je naročnikom na voljo nova št. Družine.

* Današnji evangelij nam jasno sporoča, da je takrat, ko gre za oskrunitev človeka kot posameznika ali pa ko gre za oskrunitev tega, kar je Bog položil v naravo, potrebno odločno nastopiti – tako kot je Jezus nastopil proti prodajalcem in menjalcem, ki so skrunili Gospodovo hišo. Božji blagoslov naj nam pripomore k odločnosti in vztrajnosti v boju za pravo resnico, ki se bojuje z izkrivljeno in deformirano pravico.

 

Katoliška karizmatična prenova škofije Novo mesto vabi na srečanje s slavljenjem, poučevanjem in molitvijjo nad posamezniki danes v nedeljo 8. marca ob 17. uri v Zavod Friderika Barage v Šmihel pri Novem mestu. Gost srečanja bo Robert Brest, župnik v Turnišču. Vabljeni!