Oznanila za obdobje od 22. do 29. marca 2015

 

 

*Danes ob 14h ste lepo vabljeni k molitvi KP, ki ga bomo namenili lajšanju bolečin bolnim, ostarelim in invalidom. Pri branju uvodnih tekstov bodo sodelovali prostovoljci iz vrst birmancev. Danes se začenja radijski misijon na radiu Ognjišče.

* Jutri v ponedeljek, bodo v okviru akcije POMAGAJMO PREŽIVETI od 15h do 16.30, v župnišču sodelavke župnijske Karitas zbirale hrano s trajnejšim rokom uporabnosti (npr. moko, riž, sladkor, olje …-glejte plakat..) Hrano bodo še isti dan odpeljale na škofijsko Karitas.

V istem času pa bo predstavnica ŽPS, ki skrbi za romanja, zbirala denar za avtobusno vožnjo in vstopnice za Škofjeloški pasijon. Kdor se je prijavil pri župniku ali g. Žagarju, naj to poravna. Na razpolago za ogled pasijona je še ena vstopnica.

* V sredo bo praznik Gospodovega oznanjenja Mariji in sklep tedna družine. Sv. maši bosta ob 8h in 18h.

* V petek bo spovedni dan. V stolnici (na kapitlju) in pri frančiškanih bo spovedovanje ves dan. Pri nas bo na razpolago tuji spovednik od 17.30 dalje, za mladino bo spovedovanje tudi ob 20h v kloštru.

* Danes teden bo 6. postna – cvetna nedelja. Zjutraj bo pred sv. mašo blagoslov zelenja pred cerkvijo, ob 10h p v cerkvi. Pri obeh sv. mašah bomo brali pasijon (poročilo o Jezusovem trpljenju). Pri župnijski maši vabim k sodelovanju bralce beril, ob 10h pa bo pasijon brala skupina birmancev.

Popoldne, danes teden bomo romali na škofjeloški pasijon. Odhod avtobusa bo izpred gostišča Na vasi ob 13.30.

* Otroci imajo ta teden v okviru verouka sv. spoved zato naj pridejo k cerkvi. Tretji razred, prvoobhajanci, bodo imeli poizkusno spoved, otrokom 1. in 2. razreda pa verouk odpade.

*Pod zvonikom je naročnikom na voljo nova št. Družine.

* Jutri, v ponedeljek se bo začelo zbiranje podpisov proti zakonu, ki ogroža otrokove pravice. Tokrat je potrebno list podpisati na upravni enoti, pred uradno osebo. Potreben je tudi osebni dokument (osebna izkaznica). Prav je da to poslanstvo opravimo čim prej.

* »Radi bi videli Gospoda«, so dejali Grki apostolu Filipu. Želja po videnju Gospoda je močna tudi v našem času. In Gospod, pričakuje od tistih, ki so z njim (torej od nas) da jim ga pokažemo skozi svoje besede, dejanja, skozi svoj obraz. Naj božji blagoslov rosi na naše duše in izmiva ves prah, ki zakriva Kristusov obraz.