Tedenska oznanila za obdobje od 5. 4. do 12. 4. 2015

 

 

* Jutri, v ponedeljek, bo za našo župnijo binkoštni dan. G. škof, msgr. Andrej Glavan bo 37. birmankam in birmancem podelil zakrament sv. birme. Sprevod birmancev in botrov bo ob 9,50 krenil izpred župnišča in skozi zadnji vhod prišel v cerkev, kjer bodo za birmance in botre rezervirani sedeži. Že pred delitvijo birme bo za fante od 8.30 dalje na razpolago fotograf za posamično slikanje, dekleta pa bodo to priložnost imela po birmi. Takoj po birmanski slovesnosti bo skupinsko slikanje na stopnicah pred stranskimi vrati. Na kor, razen pevcev MePZ in Mladinskega PZ, naj ne hodi nihče. Pred cerkvijo bodo klopi in nekaj stolov, za tiste, ki težko stojijo.

* V sredo vabi k slovesnemu bogoslužju v stolnico g. škof z naslednjim sporočilom: »Dragi verniki, dragi novomeščani! Letos praznuje naše mesto 650-letnico. 7. aprila 1365 je Rudolf IV. Habsburški ustanovil Novo mesto, 7. aprila 2006 pa je papež Benedikt XVI. Ustanovil novomeško škofijo. Letos torej začenjamo s praznovanjem 10-letnice škofije.

Zato vabim vse meščane in okoličane v sredo, 8. aprila 2015, ob 19h v novomeško stolnico k slovesni zahvalni maši. Zahvalna maša za Božje varstvo bo najlepša prošnja, da bomo tudi v prihodnje na priprošnjo sv. Miklavža deležni ljubeče Božje naklonjenosti in pomoči. Pri maši bo sodeloval zbor Vokalna akademija Jurij Sladkonja s solisti. Še enkrat, lepo vabljeni. Vaš škof Andrej«.

Zaradi udeležba na tej jubilejni slovesnosti, bo sv. maša v župnijski cerkvi že ob 17h.

* Danes teden bo 2. velikonočna ali tudi bela nedelja ter nedelja Božjega usmiljenja. Sv maši bosta kot običajno.

* Zaradi velikonočnih počitnic, otroci ta teden nimajo verouka.

* Vsem materam in očetom birmancev se lepo zahvalim za temeljito čiščenje Cerkve.

V sredo pa se je veliko število žena spopadlo tudi s prahom in umazanijo v župnišču. Vsem in vsaki posebej se prisrčno zahvalim.

* Lepa hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri izvedbi obredov sv. tridnjevja. Poleg bogoslužnih sodelavcev (pevcev, ministrantov,…) imam v mislih tudi birmance, ki so prostovoljno in z veseljem brali uvode, berila in druga besedila. Ta zahvala, pa je seveda tudi prošnja za sodelovanje tudi v prihodnje – po birmi.

*Gospod je vstal! Zares je vstal! Te vsebinsko najbogatejše besede naj odmevajo v naših srcih – ne le danes na veliko noč – ampak dan za dnem. Božji blagoslov naj seme tega sporočila zaliva z živo vodo, z milostjo Vstalega Gospoda.